Nog vier Robin Williams-films op komst

Welke films zijn het precies?

Ondanks dat acteur Robin Williams afgelopen week overleed, zal hij de komende maanden nog op het witte doek te zien zijn. Er is één film die nog niet volledig afgerond was en er zijn er nog drie die in post-productie verkeren. Verder had Williams een vervolg op Mrs. Doubtfire in ontwikkeling, maar die film zal waarschijnlijk niet doorgaan.

Bekijk de afbeelding

Merry Friggin' Christmas (2014)

Regisseur: Tristram ShapeeroCast:

Joel McHale | Pierce Gagnon | Lauren Graham | Wendi McLendon-CoveyGenre: Komedie

De productie van deze film ging al in april 2013 van start, dus de opnames zijn al lang en breed afgerond. Sterker nog, de film komt in de Verenigde Staten op 7 november 2014 uit. Een Nederlandse releasedatum is er nog niet. In de indie comedy speelt Robin Williams het personage Mitch, de vader van Boyd (McHale). Boyd en zijn gezin moeten de kerst doorbrengen bij zijn van hem vervreemde familie. Hij realiseert zich al snel dat hij alle cadeautjes voor zijn zoon vergeten is en gaat met zijn vader op een reis om de acht uur durende reis te maken voordat de zon opkomt.


Bekijk de afbeelding

Night at the Museum: Secret of the Tomb (5 februari 2015)

Regisseur: Shawn LevyCast:

Ben Stiller | Rebel Wilson | Rami Malek | Owen WilsonGenre: Avontuur, Familiefilm, Komedie

Sinds 2010 wordt er gewerkt aan deze derde film in de Night at the Museum franchise. In oktober 2011 bevestigde Stiller zelf dat er nog hard gewerkt werd aan het idee rond de productie en in februari 2013 bleek dat Shawn Levy terug zou kerenv oor de film. In februari van dit jaar gingen de opnames van start en later dit jaar komt de film uit in de bioscopen. Ditmaal komen de museumvrienden van Larry (Stiller) flink in de problemen. De krachten van het kleitablet van Ahkmenrah worden minder en daarom gaan hij en zijn vrienden op een epische queeste rond de wereld, op zoek naar een manier om de magie te redden.

» Bekijk de trailer


Bekijk de afbeelding

Absolutey Anything (2015)

Regisseur: Terry JonesCast:

John Cleese | Terry Gilliam | Simon Pegg | Kate BeckinsaleGenre: Komedie, Sci-Fi

Sinds de dood van Graham Chapman in 1989 kwamen de Monty Python groepsleden vrijwel nooit meer bij elkaar. Zo nu en dan werkten ze nog aan filmprojecten en de nieuwste daarvan is Absolutely Anything. Er is zo'n twintig jaar gewerkt aan het scenario van de film. Regisseur Terry Jones vertelde dat het verhaal van de film gaat over Neil (Pegg). Hij is docent op een falende middelbare school, en krijgt de kracht om alles te laten gebeuren, gewoon door het te zeggen. Dat heeft uiteraard bizarre consequenties.


Bekijk de afbeelding

Boulevard (2015)

Regisseur: Dito MontielCast:

Bob Odenkirk | Kathy Baker | Giles Matthey | Roberto AguireGenre: Drama

Boulevard beleefde zijn première tijdens het filmfestival van Tribeca. In de film speelt Robin Williams de rol van Nolan Mack. Hij is al jaren getrouwd met Joy (Baker). Hun huwelijk is voor hen beiden een gemakkelijke afleiding geworden van de moeilijke realiteit waarin ze zich bevinden. Als hij de door problemen geteisterde jonge Leo (Aguire) ontmoet, voelt Nolan zich klaar om zich los te maken van zijn oude leven. Hij blijkt homoseksueel te zijn. De film werd tijdens het festival goed ontvangen. De spanningsopbouw tussen de acteurs en actrices en de relaties die zij erop nahouden komt goed tot zijn recht.

NieuwsFilm

meest populair