'Babylon 5' reboot in 2016 in productie

Het is de bedoeling om castleden van de oorspronkelijke serie rollen te geven in de reboot.

J. Michael Straczysnki kondigde plannen aan om een nieuwe Babylon 5-film te maken. Hij maakte al bekend dat de film een reboot van de iconische science fiction serie moest worden en heeft nu laten weten dat het zijn plan is om het scenario tegen 2015 af te ronden en de film in 2016 in productie te laten gaan.

Er is vrijwel niets bekend over het verhaal van de Babylon 5-film, behalve dat het een reboot moet worden van het oorspronkelijke concept van de serie. Toch liet Straczynski al weten dat hij graag castleden van de serie wil gebruiken in nieuwe rollen in de film, waaronder Bruce Boxleitner en Mira Furlan. ”Ik zou het geweldig vinden om Bruce te zien als president van de Earth Alliance,” vertelde Straczynski.

Overigens kan Straczynski wel werken aan het scenario, groen licht van studio Warner Bros. is er nog niet. Het productiehuis heeft de serie gemaakt in de jaren ’90. Maar, mocht Warner geen groen licht geven, dan zou Straczynski de film kunnen maken vanuit zijn eigen studio: JMS. Het budget dat gepland staat voor de film ligt tussen de 80 en 100 miljoen dollar.

Het is waarschijnlijk nog wachten tot ergens in de loop van dit, of volgend jaar, op specifieke nieuwe aankondigingen.



NieuwsFilm

meest populair