Cobie Smulders was bijna Kate in tv-serie 'Lost'

De originele Kate, Evangeline Lily, vertelt daarnaast over haar eerste ontmoeting met Smulders.

De tv-serie Lost is inmiddels al vier jaar van de buis, maar dankzij diens populariteit en reputatie wordt er nog dikwijls over gesproken. Fans van de reeks zijn nog altijd op zoek naar de antwoorden die ze niet kregen terwijl de makers van de serie liever over hun ervaringen vertellen. De 32-jarige actrice Cobie Smulders (Captain America: The Winter Soldier, Delivery Man) onthult nu dat zij kans maakte op de rol van Kate Austen. De dievegge werd door Evangeline Lily (Real Steel, The Hobbit: Battle of the Five Armies) vertolkt.

Entertainment News sprak met beidde dames tijdens de Comic-Con in San Diego. Smulders vertelde over de serie: "Evangeline en ik werden allebei voor de rol getest. Zij is me veel verschuldigd, want ik ging daar naar binnen en verknoeide de auditie," lachte ze. "En Evangeline had zoiets van: 'Dankjewel!'"

Lily, die onlangs aangekondigd werd een rol te hebben in Marvel's Ant-Man sloeg een boekje open over haar eerste ontmoeting met Smulders. De twee zouden elkaar tien jaar geleden hebben ontmoet tijdens een vlucht. Beiden waren destijds op weg naar hun Lost auditie en ze konden het goed met elkaar vinden. "Weet je waarom ik zo opgewonden werd, toen ik een onderdeel mocht zijn van The Avengers? Cobie Smulders," antwoordde de 35-jarige Lily. "Zij was de eerste persoon die ik in Los Angeles ontmoette. Ze nam me onder haar vleugels, ze liet me met haar vrienden rondhangen, ze nam me mee winkelen in Venetië en ik mocht bij haar overnachten. Ze kende me absoluut nergens van. Dus ik heb haar carrière altijd nauwlettend in de gaten gehouden. En nu mag ik eindelijk met haar samenwerken!"

Smulders, die een Nederlandse vader heeft, werd bekend met haar rol in de langdurige sitcom How I Met Your Mother. Deze eindigde begin dit jaar in maart. Een spin-off genaamd How I met Your Dad stond in de planning, maar is onderwijl geannuleerd wegens problemen met de pilot.



NieuwsFilm