Leonardo DiCaprio's stichting brengt $ 25 miljoen op

Het zal gebruikt worden om de wilde dieren in hun regio's te redden.

Acteur Leonardo DiCaprio toont zijn goede bedoelingen voor de Aarde weer eens aan: een gala van het Leonardo DiCaprio Foundation haalde van de week een bedrag van vijfentwintig miljoen dollar op. De veiling, die op de geïsoleerde wijngaard Domaine Bertaud Belieu afspeelde, werd bijgewoond door bekendheden zoals Bono, Jared Leto en Marion Cotillard. Om de opbrengsten te verhogen moesten de beroemdheden voor hun uitnodigingen betalen. Er zou beweerd zijn dat de prijs tussen de $7,500 en $130,000 lag.

De inkomsten die de stichting vergaarde zouden DiCaprio's veldtocht, om het wilde dierenrijk te redden, begunstigen. De 39-jarige acteur opende het gala met de volgende woorden: "Sinds het tijdperk van de dinosauriërs zijn er nog nooit zoveel planten- en dierensoorten verdwenen. We moeten een inspanning maken als we deze rijkelijke biologische diversiteit willen redden."

DiCaprio, die het gala met zijn 22-jarige vriendin Toni Garrn bezichtigde, begon de veilig met een Harley-Davidson motorfiets, gesigneerd door regisseur Martin Scorsese en acteur Robert De Niro. Ook werden er twee figurantenrollen geveild ter waarde van 3 miljoen dollar. De gelukkigen mogen in een aankomende film van Leonardo DiCaprio spelen. De zanger van de Ierse rockband U2, Bono, verkocht zijn persoonlijke gitaar voor één miljoen dollar.


Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm