'The Purge: Anarchy'-figurant zegt bestolen te zijn

Emmanuel Howell wil graag betaald worden voor de billboards waarop hij te zien is.

Het is gebruikelijk dat acteurs en actrices het niet eens worden over hun salarissen. Maar voor figuranten lijkt het helemaal een vak apart. Emmanuel Howell, die een stomme rol vervult in de film The Purge: Anarchy, werd op een dag wakker en zag plotseling zijn hoofd op diverse billboards. De figurant voelt zich enigszins bedrogen, omdat niemand hem had vertelt dat hij het gezicht van de advertentiecampagne zou worden.

Naar verluidt spendeerde Howell vijf werkdagen met het filmen van zijn kleine rol en kreeg hij daar minder dan duizend dollar voor. Op het eerste oog dacht hij in een aantal achtergrondopnames te zitten, maar nu hij zijn gezicht op billboards ziet acht hij daar iets meer voor te krijgen. "Het is zeldzaam wanneer iemand op billboards te zien is en niet de hoofdrol speelt," vertelt Howell. "Het is best maf." Ook vertelde de figurant dat hij naar het productiebedrijf had gebeld en te horen kreeg dat hij zich vereerd moest voelen. Daarnaast ontving hij een aantal digitale posters als goedmakertje.

Inmiddels heeft Howell contact gezocht met meerdere advocaten om te zien of hij een zaak kan aanspannen. Helaas voor hem hebben ze allemaal gezegd dat hij dat momenteel niet kan.



NieuwsFilm