Robert Downey Jr. wederom best betaalde acteur

En verder staan er nog een aantal andere superhelden in de top tien van Forbes.

Voor het tweede jaar op rij is Iron Man-acteur Robert Downey Jr. de best betaalde acteur. Forbes meldt dat hij sinds juni 2013 zo’n 75 miljoen dollar verdiend heeft, evenveel als het jaar daarvoor. Vooral het succes van Iron Man 3, dat meer dan een miljard verdiende, draagt daaraan bij.

De enige andere acteur die net als vorig jaar in de top vijf staat is Dwayne Johnson. Hij staat op de tweede plaats, met een totale verdienste van 52 miljoen dollar. Films als Fast & Furious en G.I. Joe droegen daaraan bij. Bradley Cooper neemt verder de derde plek in de top tien in. Hij verdiende het afgelopen jaar 46 miljoen dollar, dankzij films als American Hustle en The Hangover Part III.

De volgende acteur in de toplijst is Leonardo DiCaprio. Vorig jaar stond hij op de zesde plek, maar dit jaar dus op de vierde. Zijn verdienste van 39 miljoen dollar is te danken aan The Great Gatsby en The Wolf of Wall Street. De nummer vijf op de lijst is nog een superheld: Chris Hemsworth. Hij boekte bovenal succes met Thor: The Dark World en verdiende vorig jaar zo’n 37 miljoen dollar.

Forbes stelt zijn lijst samen op basis van gesprekken met agenten, producenten, advocaten en anderen. De cijfers zijn gebaseerd op de periode van juni 2013 tot juni 2014. Hieronder de volledige top tien.

1. Robert Downey Jr. – $75 million
2. Dwayne Johnson – $52 million
3. Bradley Cooper – $46 million
4. Leonardo DiCaprio – $39 million
5. Chris Hemsworth – $37 million
6. Liam Neeson – $36 million
7. Ben Affleck – $35 million
8. Christian Bale – $35 million
9. Will Smith – $32 million
10. Mark Wahlberg – $32 million



NieuwsFilm

meest populair