Andy Serkis over motion capture in 'Star Wars: Episode VII'

Speelt hij nou zelf ook een geanimeerd personage?

Toen bleek dat ook Andy Serkis een rol zou spelen in J.J. Abrams Star Wars: Episode VII, kwam bovenal één vraag in ons op: zou hij weer een motion capture rol spelen? Serkis staat niet om de minste reden bekend als de beste op het gebied van motion capture werk.

In gesprek met de website Sci-Fi Now, vertelde hij over de film. ”Het is buitengewoon. Ik ben opgegroeid met Star Wars en was een groot fan van de oorspronkelijke films. Nooit in een miljoen jaar, had ik me voor kunnen stellen hier een rol in te mogen spelen. Maar het is zo organisch tot stand gekomen,” vertelde hij.

”J.J. Abrams en ik hadden een meeting en er was gewoon een ongelofelijke vibe tussen ons. Hij zei, ‘Je zou perfect in dit universum passen’, en ik zei, ‘Dat denk ik ook.’ We werken erg nauw samen, op twee manieren: het Imaginarium levert alle performance personages en ik speel er ook een.”

Voor de goede orde: het Imaginarium is een studio die opgericht is door Serkis en zich exclusief richt op motion capture werk. Het statement van Serkis over dat hij via Imaginarium een bijdrage levert aan de film én een personage speelt, kan op meerdere manieren opgevat worden. Zo zou het goed kunnen dat hij een motion capture personage speelt.

Tot slot vertelde Serkis nog over het scenario. ”Aanwezig zijn bij die read-through van laatst was buitengewoon. Het was een geweldige gebeurtenis; met de oorspronkelijke cast zitten was geweldig. Ik vind het scenario bijzonder en zowel de oude als de nieuwe castleden vinden het geweldig om samen te werken.”



NieuwsFilm

meest populair