TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

A Separation (2011)

Zaterdag 7 juni om 23:20 op NED2

A Separation, of Jodaeiye Nader az Simin, zoals de film eigenlijk heet, volgt Simin, een vrouw die samen met haar man Nader en dochter Termeh, Iran wil verlaten. Haar man wil zijn vader, die Alzheimer heeft, echter niet alleen achterlaten en vindt dus dat ze moeten blijven. Simin besluit hierop van haar man te scheiden, maar haar verzoek wordt afgewezen, waarop ze bij haar moeder intrekt. Ze laat haar dochter achter bij Nader en diens vader. Nader weet niet hoe hij hiermee om moet gaan, en huurt een jonge vrouw in om op zijn vader te passen. Waar hij zich niet bewust van is, is dat het meisje dat hij inhuurt zwanger is en zonder toestemming van haar man werkt. Zo raakt Nader verstrengeld in een web van leugens, manipulaties en confrontaties. Dat de film indruk heeft gemaakt blijkt wel uit de prijzen die hij won op het Internationale Filmfestival van Berlijn. Daar is Jodaeiye Nader az Simin de allereerste film in het zestigjarige bestaan van het festival die maar liefst drie Beren won
Bekijk de afbeelding

Star Wars (1977)

Zondag 8 juni om 20:00 op FOX

Het verhaal speelt zich af rond het gevaarlijke ruimtestation Death Star, dat in staat is om een hele planeet te vernietigen. De uiterst geheime bouwtekeningen van dit oppermachtige ruimteschip zijn in handen gekomen van een groepje rebellen. Prinses Leia Organa smokkelt als lid van dit rebellenleger de blauwdrukken naar haar transportschip, maar wordt gevangen genomen door troepen van het keizerrijk. Het robotduo R2-D2 en C-3PO weet te ontsnappen met de plannen en komt terecht bij de jonge Luke Skywalker. Deze moet samen met Jedi-meester Obi-Wan Kenobi en smokkelaar Han Solo de plannen zien af te leveren bij de rebellen, zodat het gevaar dat het hele universum bedreigt, bezworen kan worden.
Bekijk de afbeelding

Ghost Town (2008)

Maandag 9 juni om 20:30 op RTL8

Bertram Pincus sterft onverwacht en komt weer tot leven zeven minuten later met de gave om geesten te zien. Alle geesten willen iets van hem, vooral Frank Herlihy, die hem dwingt het gevaarlijke huwelijk van zijn weduwe te verbreken.
Bekijk de afbeelding

Lethal Weapon 2 (1989)

Dinsdag 10 juni om 20:30 op Veronica

Politiedetectives Martin Riggs en Roger Murtaugh krijgen de opdracht om boekhouder Leo Getz te beschermen, omdat hij moet getuigen tegen zijn criminele werkgevers. Riggs en Murtaugh zijn niet gelukkig met de opdracht totdat bekend wordt wie de criminelen zijn.
Bekijk de afbeelding

Primal Fear (1996)

Woensdag 11 juni om 20:30 op RTL8

Martin Vail is een succesvolle advocaat uit Chicago. Hij neemt de verdediging van een koorknaap op zich die ervan wordt beschuldigd de aartsbisschop vermoord te hebben. Vail is ervan ondanks de overweldigende bewijzen van overtuigd dat zijn cliënt onschuldig is, maar het wordt een moeilijke zaak.
Bekijk de afbeelding

De gelukkige huisvrouw (2010)

Donderdag 12 juni om 20:30 op RTL5

Lea Meyer is gelukkig: man Harry adoreert haar, brengt het geld met bakken binnen en is, net als Lea zelf, dol op seks. Kortom; Lea's leven is perfect totdat Harry zegt dat hij een kind wil. De bevalling van Harry Junior is een uitputtingsslag. Lea's onverslaanbare humor en optimisme leggen het af tegen het natuurgeweld. Terwijl Harry een intens gelukkige vader is, voelt Lea geen enkele band met de baby. Ze krijgt waanvoorstellingen, zakt weg in psychose en wordt verplicht opgenomen. Aanvankelijk steekt ze de draak met de psychiater, de therapie en met 'de gekken' om haar heen. Maar gaandeweg ontdekt ze dat haar medepatiënten mensen zijn met hele herkenbare angsten en dat er, onder haar onaflaatbare poging van alles een grap te maken, een hoop onverwerkt verdriet schuilt. Eenmaal thuis lukt het haar niet de draad weer op te pikken; ze past niet meer in haar oude leven en zal moeten afrekenen met het verleden voordat ze Een Gelukkige Huisvrouw kan worden.
Bekijk de afbeelding

Alien (1979)

Vrijdag 13 juni om 21:10 op RTL7

Wanneer het ruimteschip Nostromo onderweg terug is naar de Aarde, krijgt het onderweg een SOS-signaal van een andere planeet waarna de bemanning besluit er op af te gaan. Eenmaal op de planeet verlaten enkele bemanningsleden het schip om de omgeving te verkennen.


NieuwsFilm

meest populair