Brad Pitt aangevallen op de rode loper

Oekraïner Vitalii Sediuk vond het een geschikte stunt.

Acteur Brad Pitt (dit jaar te zien in de oorlogsfilms Fury) moet een nieuwe zonnebril aanschaffen. Pitt, die met zijn geliefde Angelina Jolie de première van Maleficent bijwoonde, werd afgelopen woensdagavond plotseling bestormd door de Oekraïense Vitalii Sediuk en verloor daaropvolgend zijn zonafwerende apparatuur. De 25-jarige mediapersonaliteit zou de 50-jarige acteur in het gezicht hebben geslagen terwijl de laatstgenoemde handtekeningen aan het uitschrijven was. Sediuk werd vervolgens door de LAPD in hechtenis genomen met een borgsom van 20.000 dollar. Pitt kwam er heelhuids van af.

Een rechter uit Los Angeles heeft eerst vrijdag bepaald dat Sediuk niet meer langer welkom is bij Hollywood evenementen. Eveneens kreeg de Oekraïner een straatverbod van 500 feet (ongeveer zo'n 152 meter) en mag dientengevolge geen lichamelijk contact meer maken met Pitt en andere beroemdheden. Daarbovenop heeft Sediuk een boete van 200 dollar, 20 dagen gemeenschappelijk arbeid en een proeftijd van 36 maanden boven zijn hoofd hangen. Ook wordt er afgedwongen psychiatrische hulp in te schakelen.

Vitalli Sediuk is geen vreemdeling wanneer het tot eigenaardige streken komt. De Tv-presentator had in het verleden al enkele bekendheden belaagd met zijn abrupte apenstreken. Zo stak hij onderlaatst in Cannes zijn hoofd onder America Ferrera's jurk, trachtte hij Will Smith te kussen tijdens de première van Men In Black 3 (wat Sediuk een klap in het gezicht kostte), klampte hij zich vast aan Bradley Cooper's benen en verstopte hij zijn gezicht in het kruis van Leonardio DiCaprio. Een video van deze onbevreesde, maar ezelachtige prestatie kan je hieronder vinden.



NieuwsFilm

meest populair