Hoofdrolspelers 'Publieke Werken' bekendgemaakt

De nieuwe film van Joram Lürsen.

Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen zullen de hoofdrollen gaan vertolken in de verfilming van de bestseller Publieke werken van auteur Thomas Rosenboom. Het modern historische drama zal geregisseerd worden door Joram Lürsen, die we kennen van Alles is Liefde en Alles is Familie. Het scenario is geschreven door Frank Ketelaar (Overspel) en de opnames zullen vanaf september dit jaar in Nederland en Hongarije plaatsvinden.

De film speelt zich af in het Amsterdam van 1888. De getergde vioolbouwer Vedder (Gijs Scholten van Aschat) moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel.

Zijn overmoedige neef Anijs (Jacob Derwig), apotheker te Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen ernstig in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf en zijn vrouw Martha (Rifka Lodeizen), maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen – of is het hoogmoed? – beramen de twee een uiterst riskant plan om het onderste uit de kan te halen. Met tragische gevolgen.

De film wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Rosenboom, waarvan al meer dan 450.000 exemplaren verkocht werden. De film wordt geproduceerd door Topkapi Films, in samenwerking met Wild Bunch, de VPRO en Uitgeverij Querido. Coproducenten van de film zijn Menuet (België), I’m FILM en Mythberg Films (Hongarije).

De film komt in het najaar van 2015 uit in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair