David Schwimmer lost politiezaak op

Helaas kwamen er geen 'John McClane'-methodes aan te pas.

Voormalige Friends-acteur David Schwimmer heeft zijn hulp aan de politie geboden en daarmede een misdrijf opgelost, zo schrijft het New York Daily News. Het betreft een conflict tussen een inbreker, een transseksuele prostituee en een onbekende derde persoon die op 26 mei, 's morgens vroeg, op de vuist waren gegaan.

Het geweld brak uit toen een 26-jarige buurman van Schwimmer's huizenblok met een prostituee naar bed ging en kort daarna uitvond dat zijn appartement beroofd werd. Verschillende bronnen vermelden dat de inbreker en de tippelaarster onder één hoedje speelde. Ze hadden hun zinnen op de laptop van de bewoner gericht. De roverij nam echter een brute wending toen de 26-jarige inwoner een Stanley mes trok en zijn belager bestormde. Het lukte de inbreker daaropvolgend om het mes af te pakken en het wapen tegen zijn eigenaar te gebruiken. Het slachtoffer overleefde de steekpartij, alhoewel hij er velen verwondingen in het gezicht aan over heeft gehouden.

Één van de inwoners van het appartement, een scholier die een studie in rechten volgt, vertelde: 'Het begon binnen en vervolgde naar de straat. Er was overal bloed.' De student zou het bloederige gedeelte van het gevecht hebben gezien via het kijkgaatje van zijn voordeur. Schwimmer, daarentegen, heeft niets van de aanvaring gezien - zijn bewakingscamera's deden al het werk. De 47-jarige acteur had onlangs in Manhattan een nieuwe woning gekocht en nadien camera's laten installeren. Deze hadden het merendeel van het gevecht vastgelegd. De NYPD kon dankzij deze video-opnames de naam van de inbreker achterhalen: Ronert Rainey (21 jaar). Na de arrestatie werd Rainey beschuldigd van aanslag met voorbedachten rade op verminking, bezit van gestolen goederen en criminele overtredingen.

De namen van het slachtoffer en de transseksuele prostituee, die allebei niet aangeklaagd worden, zijn niet vrijgegeven.



NieuwsFilm

meest populair