TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

Full Metal Jacket (1987)

Zaterdag 17 mei om 22:15 op FOX

Het eerste gedeelte van de film speelt zich af in een US Marines trainingskamp waar jonge mannen op hardhandige en onmenselijke wijze door de schofterige sergeant Hartman gehersenspoeld worden tot moordenaars voor de oorlog in Vietnam. Hierna verplaatst de film zich naar Vietnam. We volgen Joker, die verslaggever is bij de Stars & Stripes en gelegerd is in een US marinebasis in Da Nang. Na een aanslag op de basis wordt Joker naar de frontlinies gestuurd voor verslaglegging. Daar ziet hij zijn trainingsmakker Cowboy weer. Als hij met Cowboy's team mee gaat op pad, worden ze onder vuur genomen door een sluipschutter.
Bekijk de afbeelding

The Magnificent Seven (1960)

Zondag 18 mei om 14:00 op Eén

Een bandiet terroriseert een klein Mexicaans dorp. Drie dorpsbewoners worden naar Amerika gestuurd om een beroepsmoordenaar te zoeken die hun kan beschermen. Uiteindelijk komen ze met zeven stuks terug, elke schutter om een andere reden. Ze moeten het dorp voorbereiden op de komst van een leger van wel 1000 bandieten die zullen komen om voedsel op te eisen.
Bekijk de afbeelding

The Help (2011)

Maandag 19 mei om 20:30 op NET5

In The Help speelt Emma Stone het personage Skeeter, een meisje uit het Zuiden dat terugkeert van school en vastbesloten is om een schrijfster te worden. Ze zorgt echter voor heel wat ophef bij haar vrienden - en bij de rest van de bevolking van het kleine stadje - wanneer ze besluit om de zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven lang zorgen voor de prominente zuidelijke families.
Bekijk de afbeelding

Water for Elephants (2011)

Dinsdag 20 mei om 20:30 op RTL8

Ieder jaar vindt er in november een schrijversevenement plaats. Dat evenement staat bekend als de National Novel Writing Month (tegenwoordig ook wel NaNoWriMo) en heeft als opdracht binnen één maand een boek van 50,000 woorden te schrijven. Water for Elephants is gebaseerd op een van die boeken, geschreven door Sara Gruen. Het verhaal speelt zich af rond een student (Robert Pattinson) die besluit zijn opleiding tot dierenarts te stoppen als zijn ouders verongelukken. Hierop sluit hij zich bij een circus aan, waar hij Marlena (Reese Witherspoon) ontmoet, de vrouw waarop hij verliefd wordt.
Bekijk de afbeelding

In Her Shoes (2005)

Woensdag 21 mei om 20:30 op RTL8

Maggie en Rose zijn zussen, maar ze verschillen als dag en nacht. Maggie is mooi en sexy, een tikje oppervlakkig en charmant. Ze is dol op winkelen maar heeft geen huis, carriere en geld. Rose is twee jaar ouder, en lijkt in niets op Maggie. Ze is advocate en heeft haar pensioenvoorziening al geregeld. Ze heeft een relatie met een gescheiden collega, waarvan ze hoopt dat die zal uitmonden in een huwelijk. Als Maggie bij haar zoveelste baantje de laan uit vliegt, gaat ze voor hulp naar Rose, die voor de zoveelste keer probeert haar zus te helpen. Maar als blijkt dat Maggie niet alleen een voorkeur heeft voor de schoenen van Rose, maar ook voor haar minnaar, ontspoort hun toch al wankele relatie. Dan komt Ella in hun leven: hun grootmoeder die ze al twintig jaar niet hebben gezien. Zij brengt Maggie en Rose samen in haar huis in Florida, waarop even hilarische als hartverscheurende verwikkelingen volgen.
Bekijk de afbeelding

The Notebook (2004)

Donderdag 22 mei om 20:30 op NET5

Allie Hamilton komt begin jaren '40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.
Bekijk de afbeelding

The Diving Bell and the Butterfly (2007)

Vrijdag 23 mei om 20:55 op Canvas

Het waargebeurde verhaal van de Franse Elle-hoofdredacteur Jean-Dominique Bauby die door een beroerte volledig verlamd raakt. Van carrièreman en vader verandert hij in een kasplantje. Het enige dat hij nog kan bewegen is zijn linkeroog. Bauby weigert echter op te geven; hij leert te communiceren door te knipperen, en weet zo vanuit zijn ziekbed een boek te schrijven.



NieuwsFilm

meest populair