Nieuwe 'Star Wars'-films niet verbonden aan "uitgebreide universum"

Disney ziet enkel de films als canon.

Er zijn al wat verhalen uitgebracht rond het uitgebreide canon van de Star Wars-franchise. Maar nu is er een uitgebreid persbericht van Disney over de rol van het uitgebreide universum als het aankomt op de nieuwe films. In de aankondiging maakt de studio bekend dat niets van alle bestaande boeken, spellen, comics en al die andere zaken, deel uit maakt van het nieuwe canon.

Al deze bestaande zaken worden onder de Star Wars: Legends noemer geschaard. Alleen toekomstige Disney / LucasFilm producten worden gezien als deel van het uitgebreide universum. De aankomende Star Wars Rebels-serie vormt dus deel van het canon. Alles wat al gemaakt was wordt genegeerd in de nieuwe te vertellen verhalen.

Volgens het persbericht dat Disney de deur uit heeft gedaan, is de beslissing gemaakt op basis van advies van George Lucas. Hij hield zich niet aan het uitgebreide universum, maar voor hem waren de films het canon. ”Daar horen de zes Star Wars films bij en de vele uren die hij [George Lucas] ontwikkelde en produceerde in Star Wars: The Clone Wars. Deze verhalen zijn onbeweeglijke objecten binnen de Star Wars geschiedenis. Alle andere verhalen moeten zich daarnaar schikken.”

Er is nu ook een speciale groep in het leven geroepen om de vorming van alle verhalen in het vernieuwde Star Wars universum te overzien. ”Er komt een ongelofelijke hoeveelheid nieuwe Star Wars content aan,” vertelde LucasFilm studiohoofd kathleen Kennedy. ”We gaan Star Wars terug naar het grote doek brengen en het avontuur via spellen, boeken, comics en andere nieuwe formats naar voren brengen. Deze toekomstige onderling verbonden verhalen staan fans toe het universum op nieuwe manieren te verkennen.”

Belangrijk in het persbericht is bovenal de volgende opmerking. ”Om maximale creatieve vrijheid voor de filmmakers te bieden en een verrassingselement voor het publiek te bewaren, vertellen Star Wars Episodes VII-IX niet hetzelfde verhaal als in het uitgebreide universum na Return of the Jedi verteld is.”



NieuwsFilm

meest populair