'Batman vs. Superman' wijkt niet voor 'Captain America 3'

Warner Bros. ziet vooralsnog geen reden om de datum aan te passen.

Gisteren meldden we dat Marvel Studios officieel de releasedatum van Captain America 3 heeft geprikt op 6 mei 2016, de datum waarop ook Warner Bros.' Batman vs. Superman moet verschijnen. Tegenover Bloomberg heeft Warner laten weten - voorlopig - niet te wijken voor de concurrent.

"Het is weinig logisch dat er twee grote superheldenfilms op dezelfde datum verschijnen. Maar het duurt nog lang voordat het 6 mei 2016 is," aldus Dan Fellman, een distributiebaas bij Warner Bros. "Op dit moment zien we geen reden om Batman vs. Superman te verplaatsen."

Tegenover Digital Spy liet Captain America 3 co-regisseur Joe Russo weten dat er vast een oplossing gaat komen: "Iedereen ziet graag een clash tussen beide titels, maar dat gaat niet gebeuren. Vroeg of laat zal één van de films een andere datum krijgen, aangezien de studio's echt niet van plan zijn elkaar omzet af te snoepen."

Ondertussen is Captain America: The Winter Soldier de $100 miljoen in de States gepasseerd en staat de zoveelste succesvolle titel uit de stal van Marvel op bijna $310 miljoen wereldwijd.



NieuwsFilm

meest populair