Bioscoopreleases week 14

Welke films gaan deze week allemaal in première?

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Divergent (2014)


Het verhaal speelt zich af in het futuristische Chigago. Beatrice (Woodley) is een van de vele tieners die op haar 16e één van de 5 facties moet kiezen waarin de stad verdeeld is: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Uit een test moet blijken welke het beste bij haar past. Beatrice maakt aan de hand van de test haar keuze en krijgt in haar gekozen factie te maken met een heftige inweiding die het uiterste van haar vraagt.. maar niet alleen van haar! De concurrentie is groot, wie zal het halen en wie wordt voor eeuwig verbannen?
Bekijk de afbeelding

Snowpiercer (2013)


Een experiment om de opwarming van de aarde te stoppen is uitgelopen op een dodelijke mislukking. Een nieuwe IJstijd is aangebroken. De laatste overlevenden van de ramp reizen in de sneltrein Snowpiercer nonstop over de wereld. De voorste wagons zijn voor de rijken, achterin zitten de armen. Een revolutie is onvermijdelijk.
Bekijk de afbeelding

The Bag Man (2014)


Jack is een professionele dief die zich voor zijn pensioen tot een laatste opdracht laat verleiden. Die lijkt simpel: hij moet een tas van maffiabaas Dragna stelen. Maar wachtend op de uitwisseling, wordt Jack onophoudelijk gestoord door verschillende excentrieke personeelsleden van het louche motel. Al snel blijkt het geen gemakkelijke opgave te worden.
Bekijk de afbeelding

Lucia de B. (2014)


Lucia de Berk werd veroordeeld wegens de moord op zeven baby's en oudere mensen. Later bleek deze veroordeling absoluut niet te kloppen, en werd ze vrijgelaten. De zaak staat bekend als een van de grootste rechterlijke dwalingen in Nederland. De film vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de jonge parketsecretaris Judith. Zij twijfelt aan de betrouwbaarheid van de bewijzen die gebruikt werden om de schuld van De Berk te bewijzen, maar werkt toch mee aan de zaak.
Bekijk de afbeelding

Happily Ever After (2014)

Cast: --

Een vrouw doet een laatste wanhopig poging om haar relatie met de man van haar leven probeert te redden. Ze duikt in haar verleden en bezoekt al haar vroegere relaties.
Bekijk de afbeelding

Sexy Money (2014)

Cast: --

Een muzikale documentaire die gaat over de emancipatie van Nigeriaanse vrouwen. Zij zijn in Europa uitgebuit en vernederd als prosituee en nu terug in Nigeria. Daar zitten ze vol levenslust en willen ze een nieuw leven beginnen.
Bekijk de afbeelding

La jaula de oro (2013)


Drie vijftienjarige kinderen vluchten van Guatemala naar de Verenigde Staten. Tijdens hun reis door Mexico ontmoeten ze een Tzotzil Indiaan die geen Spaans spreekt en geen officiële documenten heeft. Allen geloven dat ze in de VS een beter leven zullen vinden, maar lopen al gauw tegenover de harde realiteit.


NieuwsFilm

meest populair