Vijf acteurs dingen mee voor hoofdrol 'Star Wars: Episode VII'

Het personage zou een leerling-Jedi betreffen.

Variety schrijft dat nu Lucasfilm en Disney in Adam Driver een mogelijke slechterik hebben gevonden voor Star Wars: Episode VII, er nu ook gezocht wordt naar een goeierik. Die rol zou een leerling-Jedi betreffen, en voor die rol heeft regisseur J.J. Abrams de keuze uit een vijftal acteurs.

Dat zouden Ed Speleers, John Boyega, Matthew James Thomas, Jesse Plemons en Ray Fisher zijn. Insiders vertellen Variety dat de acteurs niet op een definitieve shortlist staan, maar dat zij wel de grootste kans hebben. Disney wilde niet op dat nieuws reageren en het is dus ook niet zeker wat we precies moeten verwachten van het personage.

Mogelijk is het personage een van de kinderen van Han Solo en Princess Leia, waar Michael Arndt’s scenario zich op concentreerde. In de nieuwe versie van J.J. Abrams en Lawrence Kasdan wordt er juist op Solo, Leia en Luke Skywalker geconcentreerd en spelen de kinderen een bijrol, om in latere films juist gelanceerd te worden als hoofdpersonen.

Verder is er iets meer duidelijkheid over de vertraging van de film. In eerste instantie zou deze in de bomvolle zomer van 2015 uitkomen, maar werd vervolgens uitgesteld naar december 2015. Die vertraging komt schijnbaar omdat de producenten iemand van een andere etniciteit willen dan de eerdere Westerse hoofdrolspelers.

Abrams bevestigde soortgelijke berichten eerder al en daarom zou hij acteurs als David Oyelowo en Michael B. Jordan gesproken hebben. De opnames van de film zullen waarschijnlijk over een paar maanden beginnen. De releasedatum staat op 18 december 2015.



NieuwsFilm

meest populair