Zhang Yimou maakt Ludlum-verfilming 'The Parsifal Mosaic'

Een van de vele Ludlum-verfilmingen in ontwikkeling.

Films van Robert Ludlum zijn de afgelopen jaren al vaker naar het witte doek gekomen. Denk maar aan de recente Bourne-films. Binnenkort is het de beurt aan een nieuw project van Ludlum: The Parsifal Mosaic. Universal, dat de rechten heeft op die film, wil dat Zhang Yimou de film regisseert.

Het boek werd in 1982 gepubliceerd, en in 2009 kocht Universal er de rechten op. Het scenario is geschreven door David Self, die eerder het scenario van Road to Perdition verzorgde. We volgen Michael Havelock, een Tsjechische emigrant. Hij gaat aan de slag voor de Amerikaanse veiligheidsdienst.

Havelock is getuige van de moord op zijn vriendin, maar op een later moment ziet hij haar op een treinstation in Rome. Havelock komt terecht in de duistere wereld van geopolitiek en verraad en komt lijnrecht tegenover een schaduwfiguur met de naam Parsifal te staan. Hij is van plan de wereldregeringen te chanteren met de dreiging van kernwapens.

Brian Graxer en Ron Howard produceren de boekverfilming. De bedoeling is dat er nog een nieuwe scenarist geschreven wordt om samen met Yimou te werken aan een nieuwe versie van het scenario. Overigens zijn er nog vrij veel andere Ludlum-films in ontwikkeling, waaronder The Matarese Circle, The Janson Directive, The Sigma Protocol en The Ventricle Crankshaft.



NieuwsFilm

meest populair