Zack Snyder over invloed "The Dark Knight Returns" op 'Batman vs. Superman'

Ben Afflecks Batman biedt een tegenwicht op Henry Cavills Superman.

In een nieuw interview ging regisseur Zack Snyder in op zijn aankomende blockbuster Batman vs. Superman. Toen hij de film aankondigde, deed hij dat met een citaat van de bekende serie van Frank Miller, The Dark Knight Returns. Nu werd hem gevraagd naar de invloed van die comic.

”Het comic book zal de geschiedenis van Batman vs. Superman beïnvloeden. Schrijver David S. Goyer en ikzelf werken daaraan,” vertelde hij. Vervolgens ging Snyder in op de manier waarop de comic een opzet biedt voor hun nieuwe wereld. Ben Afflecks Batman zal dienen als een goed tegenwicht op Henry Cavills Superman.

”Ben brengt een interessant tegenwicht op Henry’s Superman. Hij heeft de nodige ervaring om een oudere en meer ervaren man te spelen dan Clark Kent is. Ben draagt de littekens van een ervaren burgerwacht, maar laat tegelijk te charme van Bruce Wayne zien,” concludeerde Snyder.

Het scenario van de film is geschreven door Chris Terrio, gebaseerd op een screenplay van David S. Goyer. De hoofdrollen zijn naast voor Cavill en Affleck weggelegd voor Gal Gadot als Wonder Woman / Diana Prince, Jesse Eisenberg als Lex Luthor en Jeremy Irons als Alfred. Ook keren enkele hoofdrolspelers uit Man of Steel terug: Amy Adams, Laurence Fishburne en Diane Lane.

Batman vs. Superman gaat in mei 2016 in première.



NieuwsFilm

meest populair