Jennifer Lawrence best scorende actrice 2013

Sandra Bullock staat op de tweede plek.

Eerder dit jaar werd door Forbes berekend dat Dwayne Johnson de best scorende acteur van 2013 was. Nu heeft Variety bekend gemaakt dat Jennifer Lawrence de best scorende actrice van de Verenigde Staten is.

Films als The Hunger Games: Catching Fire en American Hustle waren daar verantwoordelijk voor. In tegenstelling tot de berekeningen van Forbes, die zich baseren op de box office opbrengsten, is de lijst van Variety gebaseerd op een jaarlijkse publicatie van het Quigley Publishing Company.

Dat vraagt bioscoopeigenaren en inkopers van films welke acteurs en actrices het meeste geld opbrachten. Waar Lawrence op de eerste plek eindige, was de tweede voor Sandra Bullock, voor films als The Heat en Gravity. Verder staat acteur Bradley Cooper (The Hangover: Part III) op een mooie derde plek.

Het is opvallend dat Lawrence dit jaar op de eerste plek van Quigley staat. Vorig jaar werden zij en Joseph Gordon-Levitt nog benoemd tot de sterren van morgen. Dit jaar zijn de sterren van morgen, waar volgend jaar veel van verwacht wordt, Amy Adams en James Franco.



NieuwsFilm

meest populair