Simon Kinberg gaat 'X-Men' Cinematic Universe overzien

Daarnaast mag hij het Fantastic Four universum overzien.

Elke filmstudio heeft zo wel zijn favoriete schrijver die ingehuurd wordt als creatieve kracht achter het Cinematic Universe. Zo heeft Marvel Joss Whedon, Warner Bros. David Goyer, en nu heeft ook Fox zijn eigen schrijver die verantwoordelijk is voor het Cinematic Universe. Simon Kinberg zal de komende drie jaar alle comic gerelateerde films van Fox overzien. Daar horen ook Marvel-achtige uitbreidingen van het X-Men en Fantastic Four universum bij.

Het doel van de scenarist zal zijn verhalen over meerdere films opbouwen. ”Ik heb daar goede ideeën over,” vertelde Kinberg in een interview met de Hollywood Reporter. ”Iedereen wil tegenwoordig als Marvel zijn. Ik wil ook verhalen over meerdere films kunnen vertellen.”

Een uitgelezen kans dus voor de zeer drukke Kinberg. Naast zijn werk voor Fox, produceert hij ook Star Wars: Episode VII, en Chappie. Verder schrijft hij op dit moment nog aan een spin-off van het Star Wars universum.

Een eerste blik op de toekomst kregen we gisteren overigens al. Toen kondigde Bryan Singer, regisseur van Days of Future Past, aan X-Men: Apocalypse in 2016 uit te zullen brengen. Of Kinberg zich met die film bemoeit, is niet zeker, maar hij zal zich bijvoorbeeld sowieso bemoeien met de productie van Wolverine 3.

Eén vraag die overigens nog overblijft is wat er met Mark Millar gaat gebeuren. Hij tekende in 2012 eenzelfde contract bij Fox, maar sindsdien hebben we maar weinig van hem gehoord.



NieuwsFilm

meest populair