Opbrengst Walt Disney Studios verbreekt 4 miljard dollar grens

Het is een geweldig jaar voor de filmstudio.

Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft de Walt Disney Studio meer dan 4 miljard dollar verdiend aan de wereldwijde box office. Gisteren brak de opbrengst door die grens. Op 12 november kondigde de studio nog aan dat het zijn vorige record van 3,791 miljard dollar opbrengst verbrak. Dat record stond sinds 2010.

Het is echt een goed jaar voor Disney. Afgelopen juli was het de eerste studio die dit jaar meer dan één miljard dollar verdiende met een film. De afgelopen acht jaar had Disney elk jaar minstens één film die door die grens ging. Verder passeerde de studio in augustus de twee miljard dollar grens aan de internationale box office. Het is het vierde jaar op rij dat Disney die grens doorbreekt.

Met die 4 miljard dollar is het feest voor de filmstudio nog niet voorbij. De komende maand kunnen we er veilig van op aan dat er nog vele miljoenen bijkomen. Gisteren ging bijvoorbeeld Frozen in première in de Verenigde Staten. De verwachtingen voor die film zijn enorm. Mede omdat de film exclusief opende op 22 november in Disneys El Capitan Theatre, waar de film in drie dagen tijd 243.390 dollar opbracht. Dat is een van de hoogste gemiddelde opbrengsten tijdens een openingsweekend ooit.

Verder brengt de studio in december nog Saving Mr. Banks uit, en kan deze er op dit moment nog veilig vanuit gaan nog enkele tientallen (zo niet honderden) miljoenen te verdienen met Thor: The Dark World. De opbrengst van die Marvel-film staat tot nu toe op 559,1 miljoen dollar wereldwijd.



NieuwsFilm

meest populair