David Goyer werkt aan film gebaseerd op DC-strip 'Sandman'

Joseph Gordon-Levitt zou de hoofdrol spelen.

Er zijn al meerdere pogingen gedaan om Neil Gaimans Sandman-comics naar het witte doek te brengen. Die zijn tot nu toe altijd gestrand, maar nu lijkt er iemand te zijn die wel eens succes kon boeken. Warners favoriete comicschrijver David Goyer zou zijn interpretatie gepresenteerd hebben, waarin ook Joseph Gordon-Levitt een rol speelt.

Als Goyer daadwerkelijk met zijn plannen naar Warner is getrokken, wil dat nog niet veel zeggen. Hoogstwaarschijnlijk verkeren de gesprekken in een vroeg stadium. Dat houdt in dat er nog niets vast staat, en dat het nog wel even kan duren voordat de eventuele film er zal komen.

Ook Gordon-Levitt zal nog niets getekend hebben. Hij heeft wel al een verbinding met Goyer, via The Dark Knight Rises. Welke rol Goyer voor hem op het oog heeft, is nog niet zeker. Toch kunnen we er vanuit gaan dat hij de hoofdrol van Morpheus, ofwel Sandman zou moeten spelen.

Sandman is in de comics een lid van de Endless. Dat zijn tot leven gebrachte concepten, waaronder de Dood, Delirium, Lust, Vernietiging, Wanhoop en Lotsbestemming. Aan Sandman de taak om dromen te creëren voor slapende mensen. De verhalen van schrijver Gaiman staan erom bekend zeer gelaagd te zijn, en het verhaal van Sandman gaat dan ook dieper dan de omschrijving hiervoor.

Of de film er zal komen is nog afwachten, maar dat Goyer ermee bezig is, schept in elk geval goede hoop.



NieuwsFilm

meest populair