Marvel-series worden mogelijk ook films

Daarnaast werkt ABC aan nóg een nieuwe Marvel televisieserie.

Donderdag berichtten we dat Marvel samen met Netflix grote plannen heeft. De twee brengen in een samenwerkingsverband een viertal superhelden van Marvel naar het kleine scherm. Allereerst zal er in 2015 een serie over Daredevil uitkomen, gevolgd door series over Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage. Daarna zal er mogelijk nog een miniserie komen over de Defenders, waarin de vier genoemde helden samenwerken om een grote dreiging te verslaan.

Nu blijkt dat het ook mogelijk is dat er films over de personages komen. Disney studiobaas Bob Iger vertelde over de deal dat het niet de meest populaire personages zijn. Films over hen zouden daarom niet heel waarschijnlijk zijn, en daarom viel het te rechtvaardigen om er series over te maken.

Dat wil volgens Iger niet zeggen dat er dan geen films over de vier superhelden komen. Mochten ze populair genoeg zijn, en hun series positief ontvangen worden op Netflix, kunnen er toch volwaardige films gemaakt worden. Dat hangt volgens Iger volledig af van het succes van deze actie.

Een ander nieuwtje dat Iger naar buiten bracht, is dat ABC aan nog een op Marvel-superhelden gebaseerde serie werkt. De Amerikaanse televisiezender maakt al Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.. Daarnaast moet er dus nog eentje komen, naast de vier andere series die gemaakt worden door Netflix. De kans is aanwezig dat het een serie over Agent Carter betreft, waar eerder over gesproken werd.

Of dat ook zo is, moet nog blijken.



NieuwsFilm

meest populair