Midlifecrisis Rick Engelkes zit er alweer op

Sinds de acteur van zijn vrouw gescheiden is, staat hij een stuk sterker in zijn schoenen.

Ondanks het feit dat er sinds kort een gloednieuwe sportwagen voor zijn deur staat, zit de midlifecrisis van Rick Engelkes er alweer een tijd op. Dit geldt echter niet voor Lex, zijn personage in de tv-serie Verliefd op Ibiza. Deze heeft moeite met ouder worden, iets waar Rick gelukkig goed mee om kan gaan. Dit was ooit wel anders, aldus de acteur:

"Een tijdje geleden vond ik het zelf ook lastig, ouder worden. Ik herken het gevoel: 'wat gaat het hard, zometeen is het voorbij'. Het gevoel te moeten bewijzen dat je alles nog kunt. In die periode probeerde ik vast te houden aan vroeger, de jongere versie van mezelf."

Inmiddels weet Engelkes wel beter en staat hij een stuk sterker in zijn schoenen dan voorheen. Dit heeft ook te maken met de scheiding van zijn ex-vrouw Annemarie.

"Het hoeft allemaal niet meer zo nodig. Dat is het leuke aan ouder worden. Dat je meer gaat vertrouwen op jezelf. Door de scheiding ben ik wel veel bewuster van de dingen in het leven. De scheiding heeft me ook rust gegeven."



NieuwsFilm