MovieZone filmfestival stimuleert jong talent

Stuur je eigen korte film in en wie weet zie je 'm terug op het grote doek!

23 december begint in het EYE filmuseum het MovieZone Filmfestival. Deelnemers tussen 12 en 25 jaar kunnen workshops en lezingen volgen van o.a. Cinemates, Mediakraft, de Nederlandse Filmacademie en een aantal bekende filmmakers. Ook is er de kans om je film op het grote doek terug te zien.

Tot en met 25 november is het namelijk mogelijk om als jongere een eigen film op te sturen naar moviezone@eyefilm.nl. Voorwaarde is wel dat je film maximaal tien minuten lang is. Een speciale selectiecommissie beslist dan welke films terug te zien zijn op het MovieZone Film Festival.

Daarnaast maken de ingestuurde films kans op een eigen plekje op het online platform serie.moviezone.nl. In de MovieZone serie Max & Billy’s Drill Machine Girl worden twee jonge filmmakers gevolg bij het maken van hun eigen horrorfilm. Iedere aflevering laat een van de vele stappen in het proces dat daarachter schuilgaat zien.

Het MovieZone Film Festival vindt plaats op 23 december, van 10.000 tot 18.00 in het EYE. Kaarten kosten €12,50. CJP kaarthouders betalen €10.



NieuwsFilm

meest populair