Interessante evenementen tijdens de Culturele Zondagen

Zo kun je een workshop volgen van regisseur Jean van de Velde.

Tijdens de Culturele Zondag in Utrecht vindt een tweetal interessante evenementen voor filmliefhebbers plaats. Op zaterdag 2 november gaat het weekend van start, met als thema Op Bezoek bij het Boek is. Op zondag 3 november vinden twee leuke evenementen plaats, die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Het schrijfpaleis
Allereerst is het mogelijk om een kijkje achter de schermen te krijgen bij het proces dat schuilgaat achter het maken van films en televisiedrama’s. Onder begeleiding van professionele toneelschrijvers kun je een workshop scenarioschrijven volgen. Onder leiding van regisseur Jean van de Velde brengen topacteurs als Monic Hendrickx, Reinout Scholten van Aschat en Harry van Rijthoven het net geschreven scenario tot leven. De workshop wordt gepresenteerd door scenarist en actrice Moniek Kramer.

Don Quichot
Naast het schrijfpaleis zijn er nog drie interessante activiteiten rondom Don Quichot van Orson Welles. Hij zag tijdens zijn indrukwekkende carrière af van diverse ambitieuze projecten, waaronder de verfilming van het klassieke boek. Tijdens het evenement is er een expositie van werk, film en beeldmateriaal gerelateerd aan Don Quichot. Universitair docent Yolanda Rodríguez Pérez komt een lezing geven over de eeuwige held.

Voor meer informatie over de evenementen kun je hier kijken, op de website van Culturele Zondagen. Daar vind je ook de locaties en tijden van bovengenoemde evenementen.



NieuwsFilm

meest populair