Western 'Brimstone' dichtbij voor Martin Koolhoven

Droomproject voor 'Oorlogswinter'-regisseur mogelijk door realiseringsbijdrage van het Filmfonds.

Al langere tijd kijkt regisseur Martin Koolhoven, onder meer bekend van Oorlogswinter (2008), uit naar het maken van de western Brimstone. Nu het Filmfonds hem deze week een realiseringsbijdrage van 750.000 euro heeft toegekend, lijkt het project snel in productie te kunnen gaan.

Koolhoven is erg blij met de bijdrage en laat het volgende weten tegenover NU.nl: "Ik heb nog nooit zo veel zin gehad in een film als nu. Er werd de laatste tijd in het buitenland al enorm goed gereageerd op het scenario. Het is bijzonder fijn dat het Filmfonds zo enthousiast is en dat ook kracht bijzet met deze toekenning."

De internationale co-productie Brimstone wordt een duistere, gewelddadige en epische western over een jonge vrouw die haar leven en dat van haar gezin in gevaar ziet komen wanneer een huiveringwekkende dominee zijn opwachting maakt in haar leven. Koolhoven wil het Engelstalige project maken met zowel Nederlandse als buitenlandse acteurs.

Ondanks dat het budget nog niet helemaal rond is, acht Koolhoven de kans dat de film volgend jaar gedraaid gaat worden nu 'zeer realistisch'. Producent N279 zoekt nu uit waar Brimstone het beste kan worden gedraaid.



NieuwsFilm

meest populair