Tom Hanks heeft diabetes

Al 20 jaar, maar hij is er pas sinds kort achtergekomen.

Acteur Tom Hanks heeft diabetes. Dat heeft hij gisteren verteld in een interview met talkshowhost David Letterman. De nu 57-jarige acteur had al twintig jaar de symptomen, maar de diagnose 'diabetes type 2' werd pas onlangs gesteld.

De acteur, die binnenkort te zien is in de film Captain Phillips, deelde het nieuws nadat Letterman een opmerking had gemaakt over zijn gewicht en zei dat hij er zeker fitter uitzag.

"Ik ging naar de dokter en ze zeiden: 'Weet je, die hoge bloedsuikerwaarden die je al hebt van je 36e? Die zijn nu afgestudeerd: je hebt nu diabetes type 2."

De acteur bleef niet bij de pakken zitten en ging onmiddellijk aan zijn gewicht werken om de symptomen onder controle te houden. "Ik ben slanker dan ik ooit geweest ben. Sinds het middelbaar toch." Volgens de dokter zou hij terug op hetzelfde gewicht als toen moeten geraken. "Als ik dat voor elkaar krijg, zou ik volgens hem gezond zijn en geen diabetes meer hebben."

Of dat lukt, is een andere vraag: "Die laatste kilo's zijn echt lastig, zo niet onmogelijk. Ik zal waarschijnlijk met de diabetes blijven zitten, wat gelukkig controleerbaar is via een dieet."



NieuwsFilm

meest populair