Oud-'Mass Effect' schrijver vond het scenario te moeilijk

Hij kon tien uur narratief niet samenvatten in twee uur film.

Er wordt al een paar jaar gewerkt aan een film over de Mass Effect franchise, en het lijkt er maar niet mee op te schieten. Recentelijk vertelde producent Avi Arad zelfs dat het nog wel een paar jaar kan duren voordat er een film komt.

De ontwikkeling van de film werd vorig jaar bemoeilijkt toen scenarist Mark Protosevich stopte, en Morgan Davis Foehl de verantwoordelijkheid voor het scenario van hem overnam. Nu vertelde Protosevich over de problemen waar hij tegenaan liep.

Hij vond het vrijwel onmogelijk om het verhaal van de spellen tot één film te maken. ”Ik schreef een aantal versies en toen huurden ze een nieuwe schrijver in. Toen ik eraan werkte, hield ik me bezig met het eerste spel. Het verhaal, het was vooral dat van de eerste game.”

”Het was mijn eerste spelverfilming en het zal ook de enige blijven. Ze zijn moeilijk. Ik geef het toe. Maar, vooral met ‘Mass Effect’, er was gewoon zoveel materiaal. Je hebt te maken met een narratief van zo’n negen of tien uur. Die moet je samenproppen in twee uur tijd.”

Hij hoopt wel dat het lukt met de productie. ”Ik zou het geweldig vinden om een ‘Mass Effect’ film te zien. Ik denk dat ik wel wat goed werk verricht heb, maar ik geef wel toe dat het me niet is gelukt.”



NieuwsFilm

meest populair