Disney en Jerry Bruckheimer beëindigen samenwerking

Na twintig jaar en 27 films gaan de twee hun eigen weg.

Jerry Bruckheimer en Disney hebben besloten om hun lange samenwerking te beëindigen. De producent werkte twintig jaar samen met de studio, wat uiteindelijk leidde tot 27 producties. Velen daarvan waren succesvol, maar de afgelopen tijd lijkt het er een beetje op dat de succesformule van Bruckheimer zijn magie begint te verliezen.

Samen verdienden ze een kleine tien miljard dollar aan de internationale box office, niet verkeerd dus. Maar onlangs flopte The Lone Ranger, dat Bruckheimer samen met de studio maakte. De film kostte 250 miljoen dollar om te maken, en verdiende wereldwijd bij lange na niet genoeg om het budget terug te verdienen.

Toch ligt het niet aan die film, stelt de producent. ”Het gaat niet om The Lone Ranger. Het gaat meer om het type film dat Disney wil maken, en de films die wij willen maken, naast Pirates. We hebben erover gesproken om Touchstone nieuw leven in te blazen, maar Disney wil dat niet doen.”

Walt Disney Studios baas Alan Horn vertelde dat zijn studio zich op andere films wil focussen. ”Dit gaat natuurlijk om een lange relatie met veel plussen en minnen. The Lone Ranger helpt de zaken niet, maar we hebben allemaal wel eens gewonnen en verloren.”

Hij bevestigde dat Disney inderdaad geen interesse in Touchstone heeft. ”Films die in die categorie vallen, horen thuis bij DreamWorks.” De studio wil zich daarnaast meer concentreren op reeds bestaande sterke merken, zoals Disney, Pixar, Marvel en LucasFilm.

Wel werken de twee nog samen aan Pirates of the Caribbean 5, dat wel flink uitgesteld is.



NieuwsFilm

meest populair