David Hasselhoff vindt zijn Nick Fury stukken beter dan die van Sam Jackson

Niet dat Jackson een fan is van Hoff!

Op dit moment is Marvels Nick Fury niemand minder dan Samuel L. Jackson. Wat velen waarschijnlijk niet meer weten, is dat in op een ander moment, in 1998, iemand anders Nick Fury was: David Hasselhoff. Hij is die tijd niet vergeten, en vindt dat hij de rol veel beter heeft gespeeld.

"Ik was de eerste Nick Fury", ging hij van start. "Stan Lee zette me in dat pak neer. Hij gaf me de beste zin ooit: 'Mannen zoals jou blijven maar aan de toiletrand hangen, hoe vaak je ook doorspoelt'. Stan Lee kwam op de set en vertelde me alles over Nick. Hij zei: 'Jij bent de ultieme Nick Fury', en gaf me het grootste compliment ooit."

Ironisch is dat wel, want de Ultimate Nick Fury uit de stripboeken is gemodelleerd naar niemand minder dan Samuel L. Jackson. Het personage verscheen al enige tijd op die manier in de strips, nog voordat Jackson de rol op het witte doek speelde.

Iets te zeggen over de rol van Jackson had Hasselhoff ook: "Weet je, het was gewoon geen Nick Fury. Ze nemen die shows en maken het op de manier waarop ze het willen maken, maar ik denk dat ze Stan Lee op de set hadden moeten hebben om het goed te krijgen. Maar wie [The Avengers] ook regisseerde, hij wilde het op een andere manier doen. Dat is hun keus. Hij is nog altijd een geweldige acteur."

Op Twitter liet Hasselhoff wel weten Jackson de rol te gunnen:


Niet dat Jackson zich daar veel van aan zal trekken uiteindelijk. Hij was niet bepaald een fan van de rol van Hoff: "Ik keek naar David Hasselhoff... en besloot dat absoluut niet te willen doen."

NieuwsFilm

meest populair