Benedict Cumberbatch in 'Star Wars: Episode VII'?

Een gerucht dat nog betrouwbaar klinkt ook.

Vorige week begon de geruchtenmolen van Star Wars: Episode VII weer te draaien. Er kwamen geruchten over mogelijke nieuwe castleden voor de film: Rachel Hurd-Wood en Alex Pettyfer zouden mogelijk een rol spelen.

Nu is er het verhaal dat niemand minder dan Benedict Cumberbatch een rol te pakken heeft in de film. Hij werkte onlangs samen met regisseur J.J. Abrams aan Star Trek Into Darkness. In een interview met Total Film vertelde hij dat hij wel een fan van de franchise is.

”Ik vroeg hem al of ik een lichtzwaard mag zijn, en we zijn aan het onderhandelen – over de geluiden en het licht van de zwaarden en allemaal die dingen,” grapte de acteur.

”Ik dacht, ‘Ja, ik ben ermee opgegroeid’, en toen keek ik naar de releasedatum van de films en dacht ik, ‘Nee, ik ben er niet mee opgegroeid, ik ben ermee geboren.’ Ze waren een groot deel van mijn achtergrond en opvoeding,” vertelde Cumberbatch.

”Als kind was ik veel meer verbonden met Star Wars, zoals zoveel andere kinderen, door de manier waarop het verhaal verteld wordt, erg eenvoudig – op een mooie, eenvoudige manier – en de drie aktes, het melodrama, het opera gevoel. Ik hield ervan. Ik hield echt heel erg van die films en ik wilde altijd Han Solo zijn. Alles wat Harrison Ford deed, vond ik het coolste ooit.”

Enthousiasme genoeg, maar hoe realistisch is dit gerucht? We weten dat de acteur onlangs nog met Abrams samenwerkte, en dat die samenwerking beviel. Maar dat zegt niet zoveel. Wel is zeker dat hij recentelijk besloot te stappen uit het nieuwe project van Guillermo del Toro, Crimson Peak.

Een reden werd toen niet gegeven. Opvallend is dat de opnames van Crimson Peak en Star Wars: Episode VII rond hetzelfde moment moeten beginnen. Wellicht dat Cumberbatch dus inderdaad ervoor gekozen heeft om in een sterrenstelsel ver, ver weg te zijn.



NieuwsFilm

meest populair