Spielberg wil film maken met regisseur Zhang Yimou

The Beard en dYimou wilden eerder samenwerken aan de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2008.

Steven Spielberg en de Chinese regisseur Zhang Yimou werkten jaren geleden bijna samen aan de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Peking in 2008. Spielberg moest door controversiële beslissingen van de Chinese regering echter afzien van dat project, maar er is een kans dat de twee alsnog zullen samenwerken, deze keer aan een film.

Hoewel Spielberg op zoek is naar een nieuw project is voor zichzelf (hij zag af van zowel Robopocalypse als American Sniper) en Zhang Yimou druk in de weer is met Quasimodo en minstens nog een Chinese film, vertelde Spielberg onlangs over het idee om samen met Yimou een film te maken die zich in China afspeelt.

Spielberg vertelde China Daily het volgende tijdens een persronde voor Jurassic Park 3D:

Ik wil graag een film maken in China met mijn goede vriend Zhang Yimou. We zouden kunnen samenwerken aan een internationale film die zich afspeelt in China. China heeft een ontzettend rijke geschiedenis en een cultuur die zowel het Westen als Azië inspireert. Er zijn zoveel goede verhalen te vertellen over China, niet alleen uit het verleden, maar ook uit het heden..

Hoewel we verder geen context hebben over waar de film over zou moeten gaan, houden we dit potentiële project natuurlijk goed in de gaten.

NieuwsFilm

meest populair