Nieuwe afbeelding 'Star Trek Into Darkness'

En een omschrijving van de eerste negen minuten van de film.

Vorige week werd de eerste teaser van J.J. Abrams Star Trek Into Darkness vrijgegeven. Nu werd er een nieuwe afbeelding van de film vrijgegeven, die ons de drie hoofdrolspelers van de film laat zien: Benedict Cumberbatch, Chris Pine en Zachary Quinto.

Laatstgenoemde speelt wederom Spock, en Pine speelt wederom James T. Kirk. Van Cumberbatch is nog altijd niet bekend welke rol hij speelt, maar volgens vele fans speelt hij de rol van Khan, een van de grootste slechteriken uit de franchise. Naast de afbeelding werd er een beschrijving vrijgegeven van de eerste negen minuten van de film.



Een select aantal recensenten in de Verenigde Staten mochten die eerste negen minuten zien en daar werden beschrijvingen van vrijgegeven. Deze gaan ongeveer als volgt.

Mocht je geen spoilers willen, lees dan niet verder.

De openingsscène concentreert zich op een jong stelletje dat op zoek is naar een wonder. Hun dochter is ernstig ziek en volgens haar arts is er geen uitzicht op verbetering. Cumberbatch verschijnt dan in beeld en biedt aan haar te genezen. Vervolgens wordt er geschakeld naar de planeet Nibiru, waar een gigantische vulkaanuitbarsting plaatsvindt, die de volledige planeet zal verwoesten.

Vandaar ook dat Kirk en Bones (Karl Urban) aanwezig zijn op het oppervlak van de planeet, want de levens van de bevolking moeten gered worden. Zij vinden zichzelf vervolgens in levensgevaar. Daarmee zijn de eerste negen minuten al voorbij, die volgens veel recensenten vol actie en humor zitten; de lichte toon waarmee Abrams blijft dus bewaard.

Ergens ná die redding wordt de bemanning van de Enterprise teruggeroepen naar de Aarde. Daar ontdekken ze dat een niet te stoppen terreurbeweging binnen de Starfleet de volledige vloot heeft vernietigd, samen met alles waar zij voor staat. Als gevolg daarvan verkeert de wereld in crisis en is het aan Kirk en de bemanning van de Enterprise om een klopjacht op de verantwoordelijken te leiden.

Andere rollen zijn weggelegd voor Zoe Saldana, Anton Yelchin, Simon Pegg en John Cho de hoofdrollen. De klopjacht begint vanaf 6 juni 2013.



NieuwsFilm

meest populair