'Mass Effect' krijgt nieuwe schrijver

Het oude scenario van Mark Protosevich was niet goed genoeg.

De mensen bij Legendary Entertainment doen hun best om de gameverfilming van Mass Effect zo snel mogelijk gerealiseerd te krijgen. Dat lukte voorheen nog niet bepaald, gezien een bericht uit 2011, waarin gemeld werd dat de film er al in 2012 moest zijn. Om de film alsnog te kunnen maken heeft het productiehuis een nieuwe schrijver ingehuurd: Morgan Davis Foehl.

Foehl vervangt scenarist Mark Protosevich (Thor, I Am Legend), die vier jaar geleden aan het scenario werkte. Een lang C.V. heeft Foehl nog niet. Hij werkte eerder aan enkele producties als assistent editor mee, en een van zijn scenario’s kwam op de Black List te staan.

Het plot van het eerste spel, waar de film vermoedelijk op gebaseerd zal worden, draait om een legercommandant in het jaar 2183. Hij leidt een team op een belangrijke missie met als doel de vernietiging van een gevaarlijk ras van gemechaniseerde buitenaardse wezens. Zij trekken elke 50.000 jaar de ruimte in om alle vormen van organisch leven te vernietigen. Aan de mensheid de taak daar een einde aan te maken.

Op welk jaar nu gemikt wordt met de spelverfilming is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair