Walt Disney werkt aan animatiefilm(s) over Marvel superheld(en)

De projecten worden "marvelous" en verbaast de ware fans.

Voor ongeveer $4 miljard werd The Walt Disney Company in 2009 eigenaar van Marvel Entertainment. Sinds de overname gingen er voldoende geruchten de ronde dat Disney een animatiefilm zou gaan maken over een van de vele superhelden uit de stal van Marvel Comics. Op het betrouwbare Blue Sky Disney Blog is een bericht verschenen dat onder meer Don Hall, de co-regisseur van Winnie The Pooh (2011), daadwerkelijk werkt aan een mysterieus superheldenproject.

De blog meldt dat de projecten een flinke buzz gaat veroorzaken binnen de "geek communities". Veel mensen zullen verbaasd zijn over wat het het wél is en wat het niet is. De projecten zouden nog in de kinderschoenen staan en ze zouden binnenkort gepresenteerd worden aan John Lasseter, de hoogste creatieve man bij Disney, en Ed Catmull, de animatiebaas bij Disney. Onder Disney valt uiteraard ook Pixar.

Naast het extreem geheime project van Hall werkt volgens de blog ook het duo Nathan Greno en Byron Howard, bekend van Tangled (2010), aan een superheldenanimatiefilm. De film of films zouden moeten verschijnen in 2014 of 2015.

Uiteraard blijft dit een gerucht. De Blue Sky Disney Blog heeft echter al vaker baanbrekende nieuwtjes naar buiten gebracht. Mocht het de waarheid betreffen, dan blijft het gissen om welke Marvel personages het gaat.



NieuwsFilm

meest populair