Tweede I Am Legend toch in de maak

Ook Will Smith ziet het project wel zitten.

Verleden jaar hoorden we nog dat een tweede I Am Legend er niet van zou komen en "dood" zou zijn. De website Deadline komt nu echter met het verrassende nieuws dat Warner Bros. en Overbrook Entertainment, de productiemaatschappij van o.a. Will Smith, een overeenkomst hebben gesloten om een toch een opvolger te maken op de succesvolle film uit 2007. Arash Amel (The Expatriate, Grace of Monaco) is aangesteld om het script te schrijven.

Volgens het bericht van Deadline wil Will Smith zijn rol als de wetenschapper Robert Neville opnieuw vervullen. Drie jaar geleden zei Smith nog het volgende over een mogelijk tweede deel: "It's essentially the fall of the last city – the last stand of Manhattan. The movie would be...within the body of the movie D.C. and then Manhattan would fall as the last city. It's a really cool idea trying to figure it out...there's a reason why we have to take a small band and we have to get into D.C. So we have to make our way from New York to D.C. and then back to New York."

In I Am Legend van regisseur Francis Lawrence is Robert Neville een briljante wetenschapper, maar zelfs hij kon het verschrikkelijke virus niet bestrijden dat de mensheid zou uitroeien. Neville blijkt echter immuun te zijn en is nu de laatste overlevende in wat nog over is van New York City en misschien wel de hele wereld. Drie jaar lang blijft Neville dagelijks radioberichten uitzenden en koestert hij de hoop andere overlevenden te vinden. Maar helemaal alleen is hij niet, want gemuteerde slachtoffers van de plaag liggen op de loer in de schaduwen en wachten totdat hij een fatale fout maakt. De trailer:



NieuwsFilm

meest populair