Dracula Year Zero leeft weer

Maar ditmaal zonder Sam Worthington en Alex Proyas.

Even leek het erop dat Dracula Year Zero er niet meer zou komen. De film met Sam Worthington in de hoofdrol en Alex Proyas als regisseur vereiste namelijk een te groot budget om te maken. Daarnaast besloot Proyas op een gegeven moment om te vertrekken zodat hij Paradise Lost kon regisseren. Dat project is nu overigens ook dood.

Het blijkt dat Universal Pictures de film Dracula Year Zero weer nieuw leven in heeft geblazen en onderhandelt met Gary Shore over de regiestoel. Als Shore het project aanneemt, zal dit zijn eerste feature-film worden. Het enige project dat hij tot nu toe heeft geregisseerd is een korte film, getiteld The Draft. Sam Worthington is niet meer betrokken bij het project.

Verder werken op dit moment Matt Sazama en Burk Sharpless aan een nieuw scenario voor de film, en is Michael De Luca nog altijd aan het project verbonden als producent.

De film negeert de beroemde roman van Bram Stoker uit 1897 compleet. In plaats daarvan moet deze film het ontstaansverhaal van de mythe verhalen. Vlad Dracula, de legendarische Roemeense heerser maakte er namelijk zijn gewoonte van vijanden te spietsen en diende als inspiratiebron voor het verhaal van Stoker.

Wanneer de film uit zou moeten komen is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair