De toekomst van onze TV volgens CES 2012

Als het aan Sony en co. ligt, dan kan je straks je laptop aan de stoep zetten.

In Las Vegas vindt op dit moment de gadgetbeurs CES 2012 plaats. Alle grote fabrikanten zijn vertegenwoordigd en laten met alle plezier hun nieuwste speeltjes zien, waaronder hun laatste LCD/LED-modellen met de nieuwste snufjes zoals OLED, 3D en internet.

De dunne LED tv's zijn weer sterk verbeterd door de (Super) OLED technologie, die zorgt voor een hoger contrast, diepere kleuren dieper en uiteraard een scherper beeld. Deze schermen besparen door de OLED technologie wederom op het stroomverbruik. Ook de dikte van de tv's blijft een hot item. Samsung introduceerde een scherm van 7,9 millimeter dun. LG ging een stapje verder met een tv van slechts 4,0 millimeter (!) dun.

Ook 3D blijft een hot item. Met name rond de benodigde brillen blijft het modderen tussen de duurdere actieve brillen met een batterijtje erin (Samsung, Sony) en de lichtere en flink goedkopere passieve brillen (LG). Ook de 3D tv zonder bril blijft een onderwerp van gesprek. Sony introduceerde een 46 inch "brilloos" 3D scherm. Het blijft voorlopig een studiemodel, aangezien de 3D niet zo goed als bij de 3D schermen waarbij je wel een bril nodig hebt.

Bij de fabrikanten lijkt het integreren van "beweging en spraak" in tv's een nieuwe hype te worden. Hierdoor zal de huidige afstandbediening op den duur vervangen kunnen worden. Het volume kan bijvoorbeeld met een simpele handgebaar worden geregeld. Ook gezichtsherkenning is een nieuw snufje.

Het mag geen verrassing heten dat internet-tv de volle aandacht heeft. Naast een eigen browser kiezen fabrikanten, waaronder Sony, voor Google TV. Sony koppelt dit zelfs aan hun media- en blurayspelers.

De tv-oorlog wordt door LG nog eens extra aangedikt door de introductie van de 84-inch Cinema 3D-tv met een 4K-resolutie van 3840x2160 pixels. De rand van de LG Cinema 3D-tv's is slechts 1 mm. Sharp deed er qua resolutie nog een schepje boven op en toonde hun 85-inch prototype tv met een ongekende resolutie van 8K ofwel 7680x4320 pixels. Absurd, maar wel een dikke vette gadget!

Check hieronder een korte reportage van Nu.nl:



NieuwsFilm

meest populair