Nieuwe film M. Night Shyamalan heet After Earth

Regisseur geeft update over groots sci-fi actiespektakel met Will en Jaden Smith.

Na het enorme debacle van The Last Airbender (2010) en het tegenvallende The Happening (2008) is regisseur M. Night Shyamalan toe aan een nieuwe kraker. Voor zijn nieuwe sci-fi film heeft hij met Will en Jaden Smith de beschikking over twee grote Hollywood namen, waardoor het met een financieel succes zowat wel goed zit. De film stond de laatste tijd bekend onder de titel One Thousand A.E., maar lijkt nu After Earth te gaan heten, de afkorting uit de eerdere titel.

De nieuwe titel wordt bevestigd in de tweets van regisseur Shyamalan: "9 weeks out from shooting After Earth," en "I draw out every shot on my films. Just finished the second pass of them for After Earth. 676 shots! Four months of work."

Over After Earth was tot op heden alleen bekend dat het zou gaan over een vader en zoon die met hun ruimteschip een noodlanding maken op een planeet. Nu blijkt echter dat ze een noodlanding maken op de aarde, 1000 jaar nadat deze werd verlaten door de menselijke bewoners. Mogelijk weten ze zelf niet dat ze op de aarde zijn. (herkenbaar?)

Het script wordt op dit moment bewerkt door Stephen Gaghan (Rules of Engagement, Traffic, The Alamo, Syriana) nadat het was geschreven door Gary Whitta (The Book of Eli, 2010). De opnames starten begin 2012 zodat het op de geplande datum van 7 juni 2013 kan verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair