Johnny Depp niet in The Lone Ranger

Tenzij Gore Verbinski aanblijft als regisseur.

Het beoogde optreden van Johhny Depp als side-kick Tonto in de Disney film The Lone Ranger is niet meer zo zeker. De acteur heeft namelijk de kant gekozen van Gore Verbinksi, de regisseur van het on-hold gezette filmproject. Volgens de website Deadline heeft Depp tegenover Disney duidelijk gemaakt dat de film alleen doet mét Verbinski, met wie hij ook samenwerkte voor de uiterst succesvolle Pirates of the Caribbean films. Deze kwamen ook uit de stal van Walt Disney.

Disney komt hiermee in een benaderde positie. Enerzijds willen ze een regisseur aanstellen die de western kan maken met een beperkt budget. Anderzijds hebben ze aangegeven dat ze de film alleen in productie laten gaan als Depp acte de présence geeft. Verbinski had samen met Jerry Bruckheimer in eerste instantie aangegeven dat het budget zou oplopen tot $275 miljoen. Hier ging Disney niet mee akkoord en zette het project in de ijskast. Een nieuw voorstel van Verbinski met een budget van $215 miljoen leek voor Disney nog steeds te fors, aangezien ze niet meer dan $200 miljoen willen besteden aan de western.

Tevens zit Disney met de beoogde deadline. The Lone Ranger staat namelijk gepland voor 21 december 2012. Mogelijk is dit slechts een streefdatum, aangezien voor dat weekend ook The Hobbit: An Unexpected Journey en World War Z gepland staan.



NieuwsFilm

meest populair