In 2011 veertig 3D films

Ook dit jaar zal de 3D trein vrolijk doordenderen.

Sinds 2009 verschijnen er steeds méér films (ook) in 3D in de bioscoop. Uiteraard heeft James Camerons Avatar zijn steentje bijgedragen om de hype groter te maken, waardoor vele 3D films volgden en zorgden voor méér inkomsten voor o.a. de filmmaatschappijen. Om die redenen wordt de distributie van 3D films in 2011 verder uitgebreid.

Van de vijftien best verkochte films buiten de Verenigde Staten en Canada waren er in 2010 maar liefst acht in 3D, met als grote titels Alice in Wonderland en Toy Story 3. De 3D films scoorden honderden miljoenen aan de internationale bioscoopkassa.

Volgens Cinema.nl, dat zich beroept op de weblog 3dmovies.com, werden in 2010 43 3D-films uitgebracht. In landen buiten Noord-Amerika betaalde het publiek gemiddeld 35 procent meer voor 3D-films dan voor 'normale' films. Dit is overigens niet puur winst, aangezien de productiekosten van 3D films ook hoger liggen. Een voorbeeld: Avatar kostte naar verluidt 374 miljoen. Desondanks komen de 3D films zo nu en dan flink onder vuur te liggen. Niet alleen bij het publiek, maar ook producenten en regisseur zijn niet altijd even enthousiast over de gehypte toepassing.

Toch worden er in 2011 zo'n 40 3D-films gemaakt en uitgegeven. Enkele van de titels zijn Transformers 3, Pirates of the Caribbean 4, Green Lantern, Hugo Cabret en The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn.



NieuwsFilm

meest populair