Peter Jackson moet de The Hobbit regisseren

De studio’s lijken alles op alles te zetten om de regie op Jackson te schuiven.

Eerder vandaag het bericht dat David Yates de voornaamste kandidaat is om The Hobbit te regisseren. Hij zou de klus overnemen van Guillermo del Toro. Echter nu komt er beter nieuws voor de echte fans van de Lord of the Rings trilogie.

Peter Jackson, die eerder The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King regisseerde, zou voor de studio’s de voornaamste keus zijn om de regie van de film op zich te nemen. Bronnen van Deadline geven aan dat niemand het baantje aangeboden krijgt, zolang Jackson geen definitieve nee geeft. Pas als dat het geval is, zouden andere mensen de baan aangeboden krijgen. Dat is ook vrij logisch, aangezien Jackson eerder al de originele trilogie regisseerde, meeschreef aan de scenario’s van The Hobbit, al producer is én min of meer in zijn achtertuin kan filmen.

Andere filmmakers die op de lijst staan om del Toro te vervangen zijn onder andere dus David Yates, David Dobkin en Brett Ratner. Echter, het is best waarschijnlijk dat Jackson ook maar plaatsneemt op de regiestoel, aangezien hij eerder al aangaf dat hij de film zou regisseren als dit nodig was. Een probleem is echter wel dat hij ondertussen een boel andere projecten heeft lopen, en dus misschien geen tijd heeft voor het filmen van The Hobbit.

Het is vooralsnog wachten op een officiële reactie van Jackson, die waarschijnlijk niet al te lang uit zal blijven.



NieuwsFilm

meest populair