3-D brillen zijn erg vies

Zelfs zo smerig dat je er ziek van kunt worden...

Mensen met smetvrees komen voor een keuze te staan: 3-D voorstellingen mijden of een eigen 3-D bril aanschaffen. De "driedimensionale" brillen die in bruikleen worden gegeven, zijn namelijk vreselijk vies. Dit blijkt uit een onderzoek van het programma Magazine Good Housekeeping van de Amerikaanse omroep ABC.

De brillen zijn volgens het programma niet altijd even hygiënisch. Ondanks dat sommige brillen in plastic waren verpakt, waren ze niet schoon. De brillen bleken namelijk allemaal bezaaid met bacteriën, die oogontstekingen, voedselvergiftiging, huidaandoeningen, bloedvergiftiging en longontsteking kunnen veroorzaken.

De onderzoekers vonden de resultaten schokkend, maar de artsen die werden geconfronteerd met de resultaten bleken minder onder de indruk. “We leven nou eenmaal niet in een steriele omgeving”, reageerde een van hen. Volgens de artsen zijn deurknoppen, armleuningen en popcornzakken net zo smerig. "En wat te denken van je toetsenbord, dat door verschillende mensen wordt gebruikt."



NieuwsFilm

meest populair