Sam Raimi regisseert Wizard of Oz prequel?

De regisseur zou ook op de lijst staan om Guillermo del Toro te vervangen bij The Hobbit.

Een tijdje geleden was er nog het nieuws was dat Sam Mendes een nieuwe Wizard of Oz film zou regisseren, maar nu kunnen we berichten dat Disney de regisseursplaats formeel aan Sam Raimi heeft aangeboden.

Of Raimi de opdracht accepteert is nog niet bekend. Hiernaast heeft hij namelijk ook een World of Warcraft verfilming gepland staan, hoewel hij zich ook nog niet als regisseur vastgepind heeft aan die film. Er is verder nog speculatie dat hij de regie van The Hobbit op zich zou nemen, als vervanger van Guillermo del Toro, maar voordat dat gebeurt moeten de aanhoudende problemen bij studio MGM eerst opgelost worden.

De film moet overigens een prequel worden. De film moet laten zien hoe de Wizard of Oz aankomt in de psychedelische fantasiewereld en van circusartiest verandert in de tovenaar. Disney heeft haast met het project, aangezien er hiernaast nog meerdere projecten lopen, allemaal gerelateerd aan de wereld van schrijver L. Frank Baum. Dit is mogelijk omdat diens boeken tegenwoordig in publiek domein zijn, en dus iedereen de boeken als basis voor films mag gebruiken, zonder er rechten op te hoeven kopen.



NieuwsFilm

meest populair