Tim Burton voor spelverfilming?

Bordspelverfilmingen zijn duidelijk hip.

Tim Burton zou wel eens mee kunnen gaan in de aankomende hoeveelheid bordspelverfilmingen – denk daarbij maar aan films als Monopoly en Battleship. DreamWorks zou namelijk de rechten hebben gekocht voor Monsterpocalypse en daarbij zouden ze Burton willen aantrekken als het creatieve brein.

De bedenker van het spel, Matt Wilson, is aangetrokken als co-producer van de film, en is tot dusverre de enige die officieel is verbonden met het project. Het spel wordt gespeeld op zogenaamde stadskaarten. Daarop plaatsen spelers gebouwen en monsters – miniaturen, die je kunt sparen, net zoals vroeger spelkaarten in trek waren – en vervolgens moeten ze proberen elkaars monsters te verslaan.

Dit is niet het enige Apocalypsachtige project waar DreamWorks op dit moment aan werkt. Er wordt namelijk ook gewerkt aan de verfilming van het boek Robopocalypse, van Daniel H. Wilson. Een tijdje geleden werd dit bekend gemaakt, en we kunnen melden dat er op dit moment gewerkt wordt aan het scenario door Drew Goddard (Cloverfield). Het zou wel eens kunnen dat Steven Spielberg die film gaat regisseren.

Wie de regie van Monsterpocalypse op zich neemt, en wanneer de film uitkomt, is nog niet bekend. Dit zal ook nog wel een tijdje duren, dus later meer.

NieuwsFilm

meest populair