6 dingen die Hollywood niet moet doen

Remakes, reboots, bordspellen verfilmen en...

Waarom is het zo dat voor elke goede film die er uitkomt, er minstens drie films uitkomen waarbij we ons afvragen: hoe heeft die er in godsnaam kunnen komen? Miljoenen dollars stromen ieder jaar in de ene na de andere productie in de hoop er een enorme blockbuster van te maken. Maar het ideeënpoeltje van Hollywood raakt langzamerhand op en daarmee komen we al aan bij een van de kritieke punten waarmee Hollywood volgens Mania mee op zou moeten houden.

Elke remake veranderen in een comedy
Een aantal voorbeelden van remakes die van iets serieus veranderden in comedy's: Land of the Lost (wie kan Will Ferrell serieus nemen?), Starsky & Hutch (Owen Wilson, iemand!?) en natuurlijk The Dukes of Hazzard. Natuurlijk betreft het drie keer B-film materiaal, maar toch. Waarom zou je ze niet zo laten als ze bedoeld zijn?

Stoppen met remakes en reboots
Als er iets is waar Hollywood wel een handje in heeft, zijn het remakes wel. Zo ongeveer elke film die het ooit goed heeft gedaan in de bioscopen krijgt een remake of een reboot. Denk hierbij maar aan Fantastic Four, die in 2005 uitkwam. In 2007 kwam er een vervolg op, en nu is de tijd schijnbaar al rijp voor een remake. Soms slagen remakes overigens wel: denk maar aan Batman Begins en The Dark Knight.

CGI in elk shot proppen
Wat te denken van Transformers? Michael Bay propt graag in elk shot dat hij heeft zoveel mogelijk CGI, en daarmee is hij niet de enige. Het is schijnbaar heel aanlokkelijk om grootse beelden te scheppen, met behulp van de computer. Doe het liever op de "old-fashioned" manier met echte sets, en als we toch bezig zijn: laat die pratende robots maar achterwege.

Vooruitplannen van een trilogie
Ook iets waar Hollywood in thuis is. Van The Spiderwick Chronicles zou een trilogie moeten komen, die uiteindelijk geschrapt is omdat de eerste film het niet goed genoeg deed. Een ander voorbeeld is natuurlijk The Golden Compass of Robin Hood, dat in elk geval de opzet moet vormen voor een tweede deel. Zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Advies? Wacht gewoon even en kijk wat de reacties zijn op de film, en of hij het goed doet. Bepaald dan pas of er een sequel komt, en daarna pas een derde deel.

Bordspellen verfilmen
Hoe zijn ze er überhaupt ooit op gekomen? Het verfilmen van Monopoly, een bordspel dat niemand ooit daadwerkelijk uitspeelt. Of wat te denken van Battleship. Beide zijn bekende spellen, maar allebei zitten ze zonder verhaal. Als er een film van wordt gemaakt moet er dus een verhaal bij bedacht worden, en daarmee verliest het grotendeels de band met het spel, op wat namen van personages en andere zaken na. Ook hiermee mag Hollywood ophouden.

Geld geven aan de volgende mannen
Uwe Boll staat op het lijstje, net als Stephen Sommers en Brett Ratner. Allemaal zijn ze verantwoordelijk voor slechte, hele slechte films die eigenlijk niet gemaakt moesten worden. Ratner sprong lichtzinnig om met de erfenis van de vorige twee X-Men films en maakte X-Men The Last Stand. Stephen Sommers schonk ons – hoewel, drong ons op – de Mummy films, en Uwe Boll In the name of the king.

Beter van niet, of zoals het in Inglourious Basterds werd gezegd: NEIN, NEIN, NEIN, NEIN!



NieuwsFilm

meest populair