Supervillain in getuigenbescherming

In de aankomende stripverfilming Incognito.

Net nu we dachten dat er geen stripverfilming meer bij kan, komt 20th Century Fox met een nieuwe. Het betreft de stripboekenserie Incognito, van schrijver Ed Brubaker en getekend door Sean Phillips.

Incognito draait om Zack Overkill, een slechterik die over bovennatuurlijke krachten beschikt. De politie pakt hem op, en om vrij te komen verraadt hij zijn baas, The Black Death. Als hij in de getuigenbescherming terecht komt, krijgt hij een middeltje toegediend waardoor zijn krachten in sterkte afnemen. Hierop kan hij als postbezorger een normaal leventje lijden. Dit is niet genoeg voor Zack, aangezien hij experimenteert met bepaalde drugs om zo zijn krachten terug te krijgen. Als hij ze ook daadwerkelijk terugkrijgt, krijgt hij nog iets extra’s: een geweten. De beste man besluit hierop als burgerwacht door het leven te gaan, maar ook dat bestaan wordt al snel bedreigd, aangezien The Black Death achter zijn identiteit komt en zint op wraak…

Schrijver Brubaker, die eerder verantwoordelijk was voor een deel in de Captain America comicserie en Daredevil, vertelde het volgende aan Deadline: "Zack was raised to be his world’s equivalent of a supervillain. We’ve all seen the story of a good person who goes undercover and gets corrupted. This is a bad person forced to live among regular people, and how he’s affected by that. He once ran around with a mask, but now he’s got the fake name and the fake job. My goal was to have you rooting for him as he grows a conscience."

Het scenario wordt geschreven door Robert Schenkkan. Peter Chernin zal de film produceren, samen met David Engel.



NieuwsFilm

meest populair