Thundercats scenario ligt op straat

Maar Warner Bros geeft de film vooralsnog rood licht.

Een tijdje geleden kwamen we nog met concept art van de verfilming van de uit de jaren tachtig stammende animatieserie Thundercats. Het is een serie die gaat over een aantal mensachtige katten – met zeer geïnspireerde namen als Lion-O, Tygra, Panthro en Ceetara – die het op moesten nemen tegen een wereldvreemde tovenaar annex mummie die eveneens een zeer geïnspireerde naam draagt – Mumm-Ra. Wat we misten in onze berichtgeving over deze film is dat Warner Brothers hem een tijd geleden – eind december – voorlopig heeft uitgesteld. Waarom is niet bekend gemaakt.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Jerry O’Flaherty (bekend als art director van spellen zoals Gears of War) hem zou regisseren. Hij zei toen het volgende: "It feels like a natural thing for me to step into. Games have come so far now. The last four years of my life have been about bringing the energy of filmmaking into the video game experience."

Nu is er een scenario gelekt, dat hier te lezen is. Of dit een echt scenario is, weten we niet. De fanwebsite, Thundercats Lair, die het scenario publiceerde, zegt dat het scenario geschreven is door Paul Sopocy voor Warner Bros. Hij zou twee versies hebben geschreven, maar of dit de eerste of de tweede versie is, is niet bekend. De film moest in ieder geval gaan over hoe Lion-O de leider werd van de Thundercats, en hoe de strijd tegen Mumm-Ra aanving.

Of de film ooit nog van de stoffige planken in de kelders van Warner Bros wordt gehaald blijft in het duister. Op IMDB staat overigens dat de film in 2012 uit moet komen, zou dit kloppen? Wie weet wordt er wel een film van gemaakt waarbij ze gebruik maken van dezelfde techniek als bij Avatar, of The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn. In principe moet dat het mogelijk maken er een enigszins realistische film van te maken...

Hier overigens nog wat concept-art, die we eerder al eens publiceerden.





NieuwsFilm