Martin Scorsese gaat voor fantasyfilm

Vreemde keuze voor topregisseur.

Volgens European media staat Martin Scorsese op het punt te starten met een nieuwe film. Het moet een adaptatie worden van Brian Selznicks bestseller The Invention Of Hugo Cabret. De film wordt vanaf mei dit jaar opgenomen in o.a. Parijs en London.

The Invention Of Hugo Cabret is een historisch kinderboek, dat het verhaal vertelt over Hugo Cabret. Hij is een wees die in de muren van een druk treinstation in Parijs woont. Sinds zijn oom spoorloos verdween, heeft hij in het geheim de zorg voor de stationsklokken op zich genomen. Dan komt hij in aanraking met een vreemd meisje en een bittere oude man die de speelgoedwinkel in het station beheert. Plotseling komen Hugo's verborgen leven en het waardevolle geheim dat hij bewaart in gevaar.

Dit nieuws komt enigszins als een verrassing, aangezien Scorseses naam de laatste tijd verbonden wordt aan vele films. Hij wil zelf graag een film maken over Frank Sinatra. Ook zouden er films in de planning staan over twee Jezuïtische priesters in de 17e eeuw (Silence) en over de maffia met Robert DeNiro (I Heard You Paint Houses). We kunnen ons echter eerst opmaken voor Shutter Island. Deze thriller draait vanaf 19 februari 2010 in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair